Vnesite vaš elektronski naslov
Elektronski naslov je napačen!
Vnesite vaš elektronski naslov!

Politika zasebnosti

Od petka, 25. 5. 2018 naprej velja Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Ker uvaja v dosedanjo ureditev varovanja osebnih podatkov novosti, med katerimi je tudi nova opredelitev privolitve posameznikov za pošiljanje in obdelavo osebnih podatkov.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Iteca, Tomaž Lobnik Ornik s.p. ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

V podjetju Iteca, Tomaž Lobnik Ornik s.p. spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene prek obrazca za prijavo na E-novice, registraciji na našem spletnem mesu oz. bilokako drugeče pridobljenih, skrbno varovali, kar pomeni, da bomo vaše osebne podatke uporabljali izključno za pošiljanje E-novic, SMS novic in za izpolnitev vašega naročila. Vaše osebne podatke ne bomo posredovali tretjim osebam v kolikor to ne bo nujno za izpolnitev vašega naročila.

Vse podatke bomo posredovali izključno tistim, ki potrebujejo podatke izključno za procesiranje naročil in zagotavljanje storitev, tistim, ki so pod zavezo nerazkrivanja in le svojim zaposlenim, vzdrževalcem strežnikov, zunanjim izvajalcem posredovanja elektronskih sporočil ter drugim povezanim družbam in/ali tretjim osebam, ki imajo v skladu z veljavnimi predpisi podlago za pridobivanje, obdelavo, posredovanje ali hranjenje osebnih podatkov v teh predpisih, osebni privolitvi uporabnika ali v pogodbenem razmerju. Uporabnik se strinja, da smemo zbrane podatke posredovati poslovnim partnerjem, vzdrževalcem strežnikov, zunanjim izvajalcem posredovanja elektronskih sporočil ter drugim povezanim družbam in/ali tretjim osebam, ki imajo v skladu z veljavnimi predpisi podlago za pridobivanje, obdelavo, posredovanje ali hranjenje osebnih podatkov v teh predpisih, osebni privolitvi uporabnika ali v pogodbenem razmerju.

Uporabnik prevzame odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij, prav tako je odgovoren za varnost dostopa do svojih osebnih podatkov. Kadar koli uporabnik dostopa na naše spletno mesto, se avtomatično beležijo nekateri neosebni podatki (za spletno analitiko). Te informacije uporabljamo za izboljševanje vsebin in uporabnosti in ti podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretjim osebam.

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa mora biti jasno razviden.

Preko e-novic vas bomo obveščali o novostih, trendih in dobrih praksah na področju sveč. 

  • Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate,zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma pisno prekličete to soglasje. Naročnina na E-novice in SMS novice velja do preklica.
  • Vaše posredovane podatke bo upravljalo podjetje Iteca, Tomaž Lobnik Ornik s.p.
  • Podatke bomo uporabili v namen pošiljanja E-novic ob prijavi na E-novice. Pri registraciji na našem spletnem mestu, bomo vaše podatke uporabili za izpolnitev vašega naročila.

Kadarkoli lahko zahtevate:

  • Odjavo od prejemanja E-novic s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu. Ob odjavi bomo vaš e-naslov začasno premaknili v evidenco odjavljenih uporabnikov
  • Popravek oz. spremembo vaših osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na naš E-naslov: info@iteca.si
  • Trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naš E-naslov: info@iteca.si
  • Izvoz in vpogled do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naš E-naslov: info@iteca.si

Vsi uporabniki imate pravico, da, skladno z ZVOP-1, kadarkoli zahtevate vpogled v podatke, ki jih naše podjetje hrani o vas. Poleg tega lahko kadarkoli svoje podatke spremenite ali zahtevate, da se izbrišejo iz obstoječe baze podatkov oziroma lahko svojo privolitev prekličete. To lahko naredite pisno, po e-pošti ali na naslov našega podjetja. Kontakte najdete na spletni strani, pod »Kontakt«. Delni preklic privolitve ni mogoč. Po preklicu ustrezne privolitve za vas ne bomo več izvajali povezanih storitev in kakršni koli povezani sporazumi se obravnavajo kot preklicani s trenutkom preklica privolitve. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Če privolitve še niste dali oziroma ste jo preklicali, vaši osebni podatki ne bodo uporabljeni na način, kot je opisan v zgornjih odstavkih. Seveda lahko kljub temu še naprej kupujete v spletni trgovini. V tem primeru boste prejemali samo informacije, ki so nujne za izvedbo nakupnega postopka (npr. pošiljanje računa, informacije o nakupu, itd). Preklic podatkov ni mogoč v primeru, kadar zakonodaja tako narekuje.

Vaši osebni podatki se shranjujejo v sistemu spletne trgovine, informacijskem sistemu za pošiljanje računov ter v primeru prijave na e-novice v sistemu za pošiljanje SMS in E-novic.

Hramba podatkov

Iteca, Tomaž Lobnik Ornik s.p. bo zbrane podatke hranila toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena (nakupni postopek), zaradi katerega so bili obdelani. Nato se takoj izbrišejo. Če obstaja obveznost družbe in/ali davčna obveznost do ohranitve podatkov, se ti izbrišejo po 5 letih, razen v primeru, če predpisi določajo drugače. Prav tako bodo po tem obdobju izbrisani vaši podatki o komunikaciji. Če vaših podatkov ne potrebujemo več za namene, opisane zgoraj, se hranijo samo v ustreznem obdobju hrambe, skladnim s pravili družbe ali davčno zakonodajo, in se ne obdelujejo več za druge namene.

Družbena omrežja in samodejno nalaganje slik

Sodelujemo z različnimi družbenimi omrežji. Pri uporabi te storitve bo vaš brskalnik samodejno povezan z omrežjem in bo posredoval vaš IP naslov ter druge podatke (kot so piškotki), v primeru, da ste že kdaj prej obiskali zadevno računalniško okolje oz. platformo. Takšnemu prenosu podatkov se poskušamo izogibati čim dlje, dokler ni dejanske interakcije z eno od platform. S klikom na ustrezen simbol (npr. logotip Facebook) izjavljate, da ste pripravljeni komunicirati z izbrano platformo (v tem primeru Facebook) in da se strinjate, da se informacije o vas prenesejo na dotično družbeno omrežje.

Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali s skrbnostjo in v skladu z zakonodajo.

Po odjavi od prejemanja E-novic bomo vaš e-naslov premaknili v evidenco odjavljenih uporabnikov.

Z našimi podatki zraven nas upravlja še izključno podjetje z dejavnostjo spletnega gostovanja, ki spoštuje in deluje v skladu z GDPR zakonom.

Osebni podatki

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski naslov ali naslov in kraj bivanja. Lumada hrani tudi podatek časa in datuma registracije ter osnovne podatke o dostopih do spletnih vsebin, med drugim tudi naslov IP uporabnika ter podatke, ki jih strežniku samodejno pošlje spletni brskalnik. Lumada ne zbira vaših osebnih podatkov, razen, kadar ji vi to omogočite in v to privolite. To storite ob registraciji v spletno trgovino, ob naročilu na e-novice ali izpolnitvi kontaktnega obrazca.

Vse osebne podatke, ki jih naše podjetje pridobi na spletni strani iteca.solutions, hrani samo v elektronski obliki do preklica privolitve uporabnika.

Iteca, Tomaž Lobnik Ornik s.p. bo vaše osebne podatke uporabila zaradi izpolnitve sklenjenih poslovnih odnosov oziroma vaših naročil (pošiljanje naročenih izdelkov, predračunov in računov, obveščanje o dostavi,…), za reševanje morebitnih težav ali nepravilnosti pri plačilni transakciji ali neuspeli transakciji ob oz. po opravljenem nakupu oz. ob morebitni napaki pri obračunu blaga, administracije tehnične narave na spletni strani. Vse s ciljem, da vam zagotovi dostop do vašega računa, kjer lahko spremljate zgodovino vaših naročil. Podatke bo uporabila tudi za splošno komuniciranje z vami in za namen neposrednega trženja.

Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko dotičnega spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani družbe Iteca, Tomaž Lobnik Ornik s.p.. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in v skladu z evropsko zakonodajo (direktive EU 95/46/EC, 2002/58/EC in sporazumi ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189). Najsodobnejši varnostni ukrepi, ki jih uporabljamo, nudijo optimalno zaščito pred nepooblaščenim dostopom do informacij, ki so nam bile posredovane ali smo jih shranili. Podatkov, ki jih hranimo, ne bomo posredovali tretjim osebam, razen zunanjim pogodbenim izvajalcem, ki podatke morebiti obdelujejo izključno v imenu, za račun, po navodilih in pod nadzorom družbe Iteca, Tomaž Lobnik Ornik s.p. (npr. klicni centri, komunikacijske in oglaševalske agencije, tiskarski izvajalci…) in državnim nadzornim organom na podlagi njihove obrazložene pisne zahteve za potrebe vodenja konkretnega postopka. Spletna stran iteca.solutions gostuje na strežniku podjetja Si-shell.net.

Za varnost podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer na način, da odgovorno ravna z uporabniškim imenom in geslom za dostop do spletne trgovine ter ustrezno poskrbi za protivirusno programsko zaščito svojega računalnika.

Če imate vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na nas. Na podlagi vaše zahteve vas bomo obvestili, pisno in v skladu z ustreznimi predpisi, kateri osebni podatki so bili zbrani med obiskom našega spletnega mesta.

Komuniciranje z uporabniki /obdelava podatkov

Pravna podlaga za obdelavo podatkov med nakupnim postopkom je 6. člen, 1. tč, alineja b) GDPR (izpolnitev pogodbe, predpogodbeni ukrepi in vsakokratna veljavna zakonodaja s področja varstva osebnih podatkov) ter 6. člen, 1. tč, alineja a) GDPR (privolitev), če se to zahteva po veljavnem pravu.

S predhodno podano privolitvijo na spletni strani iteca.solutions bo Iteca, Tomaž Lobnik Ornik s.p. osebne podatke obdelovala za naslednje namene:

  • za izpolnitev pogodbenih obveznosti v spletni trgovini v celoti (od naročila do zaključka),
  • za pošiljanje e-novic v zvezi z blagovnimi znamkami, ki so v lasti Iteca, Tomaž Lobnik Ornik s.p. – novosti, ugodnosti, posebni, popusti, članki…,
  • za pošiljanje odgovorov na povpraševanje preko kontaktnega obrazca,
  • za občasno analiziranje nakupnih navad in raziskavo trga v obliki ankete s ciljem, da optimiziramo ponudbo v spletni trgovini ter zagotavljamo vsebino, ki so za vas relevantne,za druge oblike obdelave posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli.

Navedene podatke lahko Iteca, Tomaž Lobnik Ornik s.p. obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze. V času upravljanja osebnih podatkov ima uporabnik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov. Uporabnik z uporabo spletnega mesta oziroma spletne trgovine potrjuje, da je seznanjen z našo politiko zasebnosti in da je privolitev v obdelavo njegovih osebnih podatkov za namen, kot je določen v tej izjavi, prostovoljna.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
Scroll to Top